teisipäev, 3. märts 2015

Ülesanne 3

Kindlasti põhiline ärevakstegev situatsioon haiglas on protseduuride-eelne ettevalmistus ning ootamine protseduurideks. Patsient teab, et teda ootab täna ees mõni invasiivne protseduur, mis võib tekitada valu või anda halba informatsiooni tema tervise kohta. Patsient ootab protseduuri, temaga võib-olla tehakse mõningaid ettevalmistusi, mis veelgi suurendavad ärevust, sest need tegevused viivad mõtted protseduurile. 

Kõigepealt tuleks kindlasti patsiendile rääkida täpselt, mis temaga ettevalmistades tehakse. Iga tegevus peaks olema seletatud, mida ja miks seda tehakse. See vähendab patsiendi hirmu, kuna patsient on teadlik, mis temaga tehakse ja ei tule midagi ootamatut. Teiseks peaks kindlasti informeerima patsienti ka eesootavast protseduurist,et mida seal tehakse ja milleks see vajalik on. Ka peaks patsiendile ütlema, millal umbes oleks oodata tulemusi, kui tegemist on uuringuga. Patsienti tuleks rahustada ja rääkida ausalt, mis teda ees ootab. Kui patsient on väga ärev, võiks õpetada patsiendile hingamisharjutusi, mis teda rahustaks või pakkuda talle meeldivaid tegevusi, mis mõtted eesootavast protseduurist eemale viiks.

Kõige raskem on äreva patsiendiga kindlasti enda usalduse saavutamine. Kuna äreval patsiendil on kindlad sundmõtted peas, siis teisiti väita on talle väga raske, et ta seda usuks. 


2 kommentaari:

  1. Olen üsna samal arvamusel ja tõesti on haiglas erinevaid ärevust põhjustavaid situatsioone. Tõesti on keerukas usaldust saavutada ja peab tähelepanu pöörama. Kõik käsitletavad punktid oled välja toonud.

    VastaKustuta
  2. Mõtete kõrvalejuhtimine on alati hea meetod.

    VastaKustuta